Adempraktijk Zutphen  MedimedA   
 

Ademtherapie

 

In mijn werk als logopedist en ademtherapeut in een groot regionaal ziekenhuis heb ik al heel veel patiënten van hun ademhalingsproblemen afgeholpen. En in al die jaren is me één ding duidelijk geworden: er zijn heel veel mensen die kampen met ademhalingsproblemen. Dit zijn niet altijd direct hele grote problemen, maar ook van wat kleinere problemen kun je oprecht last hebben. En dat is jammer, want soms is één consult al genoeg om van dat probleem af te komen. Ik wil je daar graag bij helpen. 

Het kan zijn dat je ademhaling te hoog is, te snel gaat of ontregelt is en het lukt je maar niet om dat te veranderen. Soms is het ook zo dat je al langere tijd met je ademhaling bezig bent en misschien al begeleiding hebt gehad van een logopedist, fysiotherapeut of andere ademhalingsdeskundige. Maar toch lukt het je maar niet om de adviezen en oefeningen écht toe te passen of je eigen te maken. 

Samen met jou wil ik kijken naar jouw ademhaling. Waarom is het een probleem? En wat kun je daar aan doen? Ik zal naar je kijken, met je meedenken, je uitleggen en laten ervaren hoe je de ademhaling tot rust kan brengen en houden. Ik werk vanuit een combinatie van methoden, de belangrijkste is de Methode Beter Ademen.
Je bent welkom met vragen over ademhaling bij het sporten of Yoga, maar ook wanneer je kampt met COPD, Astma of hyperventilatie.
    

Eén consult is soms al voldoende om inzicht te krijgen. En soms is het nodig om vaker te komen. En als ik denk dat je andere hulp nodig hebt die ik je niet kan bieden, dan zal ik je daarin ook eerlijk adviseren. Een eerste consult duurt ongeveer anderhalf uur, vervolgconsulten een half uur. Wanneer er meer nodig is zullen we samen een plan maken. Op deze manier weet je waar je aan toe bent.

Ik werk niet alleen in mijn praktijk, maar ook in het ziekenhuis. Daarom is het handig om een afspraak met me te maken via het contactformulier of per mail. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Marleen Geerts 


 
Kaart