Adempraktijk Zutphen  MedimedA   
 

Over mij

 

Jaren geleden ben ik begonnen met mediteren. Er is een tijd geweest dat ik dagelijks mediteerde en op retraites rustig een paar uur achter elkaar in diepe concentratie doorbracht. Maar toen de kinderen kwamen, werden mijn meditaties beperkt tot de retraites. In het dagelijks leven lukte het me niet meer om tussen alle flessen, luiers en huiltjes door een meditatiemoment te nemen. Inmiddels zijn mijn kinderen gegroeid en heb ik weer regelmatig wat tijd voor mezelf. 

Naast mijn jarenlange werkervaring als logopedist, heb ik me door verschillende aanvullende opleidingen gespecialiseerd in ademtherapie. Inmiddels ben ik een doorgewinterde ademtherapeut en breng ik een geheel nieuwe vorm van ademtherapie naar Zutphen. Ademen is namelijk alles! Het is het eerste én het laatste dat je doet in het leven en je ademt 24 uur per dag. Door de ademhaling de basis te laten zijn van je gedachten, emoties en lichaam, wordt het makkelijker om in balans te komen én te blijven.  

Ik heb me verdiept in meditatie en wat er allemaal in de stilte te vinden is. Juist in onze westerse levens krijgen we dagelijks veel prikkels binnen die we ook weer kwijt moeten raken. Meditatie en bewust ademen kunnen daarbij helpen. Maar ook stilte en verstilling helpen voor het tot rust komen van onze gedachten en emoties.

Het stoort mij dat meditatie vaak wordt gekoppeld aan boeddhisme, yoga of Mindfulness. Maar mediteren kun je ook leren zonder je eerst te moeten verdiepen in een levensstijl of zienswijze. Daarom heb ik meditatie losgekoppeld van alles en richt ik me puur op het mediteren. Daarbij geef ik tijdens de workshops wel achtergrondinformatie over het ontstaan van de verschillende meditatievormen. Zo kun je zelf kiezen of je daar iets mee wilt doen.  

Met MedimedA wil ik mijn kennis en ervaring delen met iedereen die kampt met ademproblemen of meer controle wil over de adembeweging. Lekker praktisch, nuchter en relaxt, maar ook recht door zee en naar de kern van het probleem.
Heb je geen ademproblemen maar wil je graag (leren) mediteren? Ook daarvoor kan je bij mij terecht.
Want het klinkt leuk dat mediteren, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Waar ga je zitten? Hoe ga je zitten? Moet je eigenlijk zitten? Waar denk je aan als je zit? Hoe lang moet dat eigenlijk? Op al deze en andere vragen wil ik je een zo goed mogelijk antwoord geven. 

Heb je een vraag over ademhaling, meditatie, iets waar je tegenaan loopt? Stuur me gerust een bericht! 

Groet, Marleen Geerts


  

 

 


 

 

 
Kaart