Adempraktijk Zutphen  MedimedA   
 

 

Basistraject Ademhaling

 

Ik heb astma, als het weer omslaat word ik benauwd, bij het sporten kom ik niet verder omdat mijn adem zo hoog zit, tijdens mijn werk heb ik last van mijn ademhaling, altijd als ik emotioneel ben ga ik hyperventileren, ik ben vaak zo duizelig, ik zou graag dieper willen ademen, ik kan niet ontspannen.

Herkent u zich in deze uitspraken? Of heeft u andere problemen met uw ademhaling?
Vaak wordt dit veroorzaakt door een hoge, oppervlakkige en versnelde adembeweging. We willen te vaak en teveel ademen en dat geeft klachten. 
Het helpt om te leren ontspannen, zoals met Yoga, Tai Chi, meditatie etc. Daarmee lukt het (soms) om tijdelijk de adembeweging wat rustiger te krijgen en een gevoel van rust te ervaren. Helaas is dat meestal van korte duur en lukt het niet om echt grip te krijgen op de ademhaling.

Ademhaling heeft een intense samenwerking met je lijf, hoofd en gevoel, het voegt zich snel naar (spier)spanning en emoties.  Maar andersom kan de ademhaling ook het lijf, hoofd en emoties laten ontspannen. Op deze manier wordt de ademhaling de basis van alles. Zolang je blijft ademen kan je alles aan.

Gelukkig is er een manier om de adembeweging écht te verdiepen, vertragen en controleren. Door te leren voelen en zien wat de echte oorzaak is van de ontregelde ademhaling, dit aan te pakken én te leren hoe je optimaal kan ademen.  Helaas is dit niet in een uurtje te bereiken. Het vraagt tijd, inzet en een open blik naar jezelf. 

Omdat hardnekkige adempatronen niet met één consult te verhelpen zijn, bied ik een ademtraject aan.
Tijdens dat traject gaan we
individueel kijken naar jouw ademhaling en blokkades. Je krijgt gerichte adviezen om hier mee aan de slag te gaan. 
Daarnaast is er 5 keer een
groepsles van 2 uur waar je alle ademoefeningen uitgebreid krijgt aangeboden en je verder kan werken aan jouw individuele doelen. Als je tussen de lessen door vragen hebt, of meer begeleiding nodig hebt, dan kan je laagdrempelig contact met me opnemen.
Op deze manier blijf je intensief met de ademhaling bezig gedurende een langere periode. Hierdoor neem je echt de tijd om het oude adempatroon te vervangen voor een nieuwe. 

Er kan een groep starten als er 3 deelnemers zijn. 
Voor het individuele consult maken we een afspraak, de ademlessen zijn op woensdagavonden van 19.30u tot 21.30u in Zutphen.
Vragen? Neem contact met me op via het contactformulier


 
Kaart